Wiosna / Photl |
Joanna Weiner, nasza specjalistka ds. żywienia, przygotowała propozycje koktajli, które pomogą nam jeszcze bardziej cieszyć się wiosennym słońcem i w lepszej formie powitać tę jakże optymistyczną porę roku.
POPRAWIAJĄCY NASTRÓJ: garść liści szpinaku, 2 łodygi selera naciowego, 2-3 liście sałaty, średni burak z liśćmi, średnia marchew, pomidor
DODAJĄCY ENERGII: marchew, ½ średniego buraka z liśćmi, 2 liście rzepy, 2 liście kapusty, szklanka posiekanej świeżej pietruszki, 2 średnie wydrążone jabłka ze skórką, ½ ząbka czosnku albo mały kawałek imbiru (niekoniecznie), 1/3 szklanki zielonej pszenicy (opcjonalnie)
Zdjęcie: Photl |
PRZYSPIESZAJĄCY SPALANIE TŁUSZCZU: pomidor, 2 gałązki natki pietruszki, 2 łodygi selera naciowego, pomarańcza, dymka, grejpfrut z białym włóknem, rzodkiewka, czerwona albo zielona papryka
PIELĘGNUJĄCY: marchew, ½ buraka z liśćmi, 2 łodygi selera naciowego z liśćmi, ½ ogórka, garść liści szpinaku i mniszka lekarskiego, grejpfrut albo pomarańcza z białym włóknem
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dziękujemy. Komentarz zostanie opublikowany po sprawdzeniu go przez moderatora.